2006 Uygulanmış Proje Yarışması Ödülü

2006 yılının Vakıflar Genel Müdürlüğün tarafından "Vakıf Medeniyeti Yılı" ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen sosyal içerikli proje yarışmasında Ayhan Şahenk Vakfı, gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi ve uyguladığı proje diğer vakıflara örnek gösterildi.

Vakıfları model olacak sosyal projelere yönlendirmek, örnek çalışma yapanları teşvik etmek, başarılı projelerin model olarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve vakıfların uyguladıkları projeler arasında on projenin ödüllendirildiği yarışmada Ayhan Şahenk Vakfı bu ödüle "Gezici Sağlık Çalışması Projesi" ile layık bulundu.

Proje, sosyo ekonomik açıdan geri kalmış bölgelerde yaşayan çoğunluğu sağlık güvencesinden yoksun vatandaşlarımıza koruyucu ve tedavi edici unsurları ile nitelikli birinci basamak sağlık hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

Vakfın ödülü, 8 Mayıs 2006 tarihinde Ankara'da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Vakıflar Genel Müdürü ile vakıf yöneticileri ve basın mensuplarının hazır bulunduğu Vakıflar Haftası Açılış töreninde verildi.