Doğuş Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ayhan Şahenk Vakfı; Geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarımızı her zaman ön planda tutmuş, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklarımızın eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmuş, onları hayata hazırlayacak birçok projeye “Her şey Çocuklar için” sloganI ile imza atmıştır. Hemen hemen tüm Dünya ülkeleri, 1989 Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi kabul etmiştir. Sözleşme; sivil, kültürel, ekonomik, siyasi ve sosyal haklar olduğu gibi insancıl hukuk da dâhil, sadece çocukları ilgilendiren tüm uluslararası insan haklarını kapsamak üzere geliştirilmiş ilk araçtır. Vakfımız, “Her şey Çocuklar için” sloganı ve bu sözleşmenin içerdiği tüm maddeler ışığında; fikri ve vicdanı hür, düşünen, sorgulayan, geçmişini tanıyan, tüm insanlığı sevip kucaklayan, hayvan haklarına saygılı, ülkesini ve milletini seven bireyler yetiştirmek için faaliyetlerini sürdürmektedir. “Her şey Çocuklar İçin” slogan ve logosu kayıt altına alınmıştır. Çocuklarımız için vakfımızın gerçekleştireceği tüm sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak üzere tüm hakları saklı tutulmaktadır.