Sosyal Sorunlarımızın çözümüne katkıda bulunmayı bir görev ve bizi yetiştiren ülkemize bir borç olarak gören Kurucumuz ve Onursal Başkanımız merhum Ayhan Şahenk' in topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak ve kendisinden sonra da devamlılığını sağlamak amacıyla kurduğu Vakfımız, kurulduğu 1992 yılından bugüne kadar birçok önemli proje gerçekleştirmiştir. Yıllar içerisinde eğitim, sağlık, kültür, çevre alanlarında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ve yaptığımız sosyal yardımların odağında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız olmuş, çalışmalarımızda eğitim ve sağlık konuları öncelikli konularımız olarak yer almıştır. Kurucumuzun sağlığında başlattığı ve her yıl aksamadan gerçekleştirerek gelenekselleştirdiğimiz sosyal yardımlarımız kapsamında birçok insanımız kuru gıda, giyim yardımı ve iftar sofrası yardımlarından faydalandırılmıştır. Eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla maddi olanakları yetersiz ailelerin başarılı çocuklarına yurtiçi ve yurtdışında çeşitli eğitim düzeylerinde burs ve eğitim desteği verilmiştir. Çocuklarımıza daha yeşil bir dünya, sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla Yurdun değişik bölgelerinde binlerce fidan dikilerek oluşturduğumuz "Ayhan Şahenk Vakfı Sevgi Ormanları" nın sağlıklı büyümeleri için her yıl orman bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. Sosyal sorumluluk projelerimiz için yapılan tüm çalışmalarımızın finansal kaynağı; vakfımızın mal varlığının getirileri, başta Doğuş Grubu olmak üzere yapılan şartlı ve şartsız bağışlar ve gelir getirici çalışmalarımızdan elde edilen gelirlerle gerçekleştirilmiştir.